ca 8 portioner
6 rumsvarmt äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk maizenastärkelse
1 tsk ättika, 12% eller vitvinsvinäger
Dekoration:
3 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
färska bär och frukter
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Tillsätt sockret lite åt taget under vispning. Fortsätt vispa till marängen är helt slät och glansig. Känn efter att sockerkristallerna löst upp sig.
Tillsätt maizena och ättika/vinäger och vispa tills allt blandats ordentligt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på ca 20 cm i diameter.
Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter i 175°, sänkt värmen till 125° och grädda i ytterligare 60 minuter.
Stäng av igen och låt bottnen svalna i ugnen.
Vispa grädden och fördela över hela botten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar