ca 8 portioner
6 rumsvarmt äggvitor
3,5 dl socker
2 tsk maizenastärkelse
1 tsk ättika, 12% eller vitvinsvinäger
Dekoration:
3 dl grädde
1,5 dl dulce de leche
färska bär och frukter
Sätt ugnen på 175°.
Vispa äggvitorna tills det formas mjuka toppar. Tillsätt sockret lite åt taget under vispning. Fortsätt vispa till marängen är helt slät och glansig. Känn efter att sockerkristallerna löst upp sig.
Tillsätt maizena och ättika/vinäger och vispa tills allt blandats ordentligt.
Klä en plåt med bakplåtspapper och klicka ut marängen och forma till en hög botten på ca 20 cm i diameter.
Baka i nedre delen av ugnen i 5 minuter i 175°, sänkt värmen till 125° och grädda i ytterligare 60 minuter.
Stäng av igen och låt bottnen svalna i ugnen.
Vispa grädden och fördela över hela botten och ringla över dulce de leche och dekorera med färska bär.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar