fredag 19 juni 2020

Ljusa frallor


16 frallor

25 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
1,5 tsk salt
2 msk neutral olja
12-13 dl vetemjöl

1 ägg
vallmofrön eller sesamfrön

Smula ner jästen i en bunke/assistent. Tillsätt vatten och blanda till jästen löst upp sig. Rör ner salt, olja och mjöl (lite i taget). Blanda till en smidig deg och knåda i några minuter, gärna i en assistent. Låt jäsa ca 45 minuter. 

Häll upp degen på bakbordet och dela degen i 16 bitar. Forma till runda bullar med mjölade händer. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

Pensla bullarna med ägg och strö över frön. 

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg