Pajskal:
125 g smält smör eller margarin
3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl socker
Fyllning:
1 ägg
1 liten burk krossad ananas (väl avrunnen)
1 burk crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl socker
Blanda mjöl, socker och bakpulver.
Häll i det smälta smöret och arbeta ihop till en deg som trycks ut i en pajform.
Låt den krossade ananasen rinna av en stund. Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Garnera ev. med ananasskivor. Grädda i 25-30 minuter, 175 grader.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 5 dl ca 5 hg äpple, t ex Aroma 1,5 dl ljus sirap 2 dl vatten 2 msk pressad citron (från flaska går också bra) 2 hg syltsocker ...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Kladdkaka/botten: 125 g smör 1 dl grädde 1 citron - rivet skal och 2 tsk saft 2,5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker Sätt ugnen...
ska det vara en liten burk ananas?
SvaraRaderaJa, en lite burk räcker.
SvaraRadera