måndag 14 november 2011

Chokladtryffelterrin

10-12 bitar
2 hg mörk choklad (70%)
3,5 dl vispgrädde
2 hg mjölkchoklad
2,5 hg vit choklad
25 g smör
2 hg färska hallon (+ ev. lite socker)

Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä formen med plastfolie.

Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp 1,5 dl grädde. Häll grädden över chokladen och vispa slätt. Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i frysen tills tryffeln stelnat, ca 1 timme.

Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen. Ställ formen i frysen igen, tills tryffeln stelnat.

Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke. Tärna smöret. Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen. Tillsätt smöret och vispa slätt. Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaks formen i frysen (om man vill att den ska stelna snabbt) eller i kylen om det inte är så bråttom. 

Ta chokladtryffeln ur formen. Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär i skivor. Lägg upp en skiva på varje tallrik, servera med färska hallon eller en hallonsås gjord på hallon och lite socker. Servera även lite grädde till.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg