Det känns som om att jag har hittat ett enkelt recept som passar till de flesta tillfällen. Det var riktigt enkelt att göra och blev riktigt gott. Hur "lyxig" rätten känns beror till stor del på vad för sorts räkor man använder. I receptet (som kommer ifrån ett av höstens nr av Buffé) används purjolök, men eftersom jag glömt köpa det så fick det bli vanlig gul lök istället, vilket jag tyckte inte gjorde något.
3-4 portioner
4 portioner pasta
ca 400 g skalade räkor (eller ca 1 kg oskalade räkor)
1/2 purjolök eller 1 gul lök
1 rött äpple
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater med chilismak (500 g)
2 dl grädde
salt och peppar
Strimla purjolöken eller skala och hacka den gula löken.
Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar.
Fräs lök, äpple och curry i lite smör i ett par minuter.
Hacka vitlöken och blanda ner i lökblandningen tillsammans med tomatpuré och krossade tomater. Låt sjuda i ca 5 minuter. Rör ner grädden. Låt koka upp.
Blanda i de skalade räkorna och låt allt bli varmt. OBS! Koka ej räkorna. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar