fredag 14 december 2012

Pasta med räksås

Det känns som om att jag har hittat ett enkelt recept som passar till de flesta tillfällen. Det var riktigt enkelt att göra och blev riktigt gott. Hur "lyxig" rätten känns beror till stor del på vad för sorts räkor man använder. I receptet (som kommer ifrån ett av höstens nr av Buffé) används purjolök, men eftersom jag glömt köpa det så fick det bli vanlig gul lök istället, vilket jag tyckte inte gjorde något.


3-4 portioner

4 portioner pasta

ca 400 g skalade räkor (eller ca 1 kg oskalade räkor)
1/2 purjolök eller 1 gul lök
1 rött äpple
1 msk curry
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förpackning krossade tomater med chilismak (500 g)
2 dl grädde
salt och peppar

Strimla purjolöken eller skala och hacka den gula löken.

Skala, kärna ur och skär äpplet i tärningar.

Fräs lök, äpple och curry i lite smör i ett par minuter.

Hacka vitlöken och blanda ner i lökblandningen tillsammans med tomatpuré och krossade tomater. Låt sjuda i ca 5 minuter. Rör ner grädden. Låt koka upp.

Blanda i de skalade räkorna och låt allt bli varmt. OBS! Koka ej räkorna. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och en sallad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg