Jag känner att jag ofta kör på i gamla hjulspår speciellt vad gäller middagsmat. Om vissa ingredienser ingår i ett recept så testar jag inte ens. Detta recept, som jag hittade i "Monikas vardagsmat" (som jag för övrigt kan rekommendera), är ett recept som egentligen inte "passar in" bland det jag brukar göra (receptet innehåller spenat!!) men just för tillfället så har jag bestämt mig för att blir bättre på att variera mig. Det blev mycket godare än jag trott och uppskattat t o m av den mest kräsne i familjen.
4 hg torskfilé (jag köpte ett helt vanligt torskblock)
1/2 pkt bacon (det gör inget om man använder ett helt paket)
1 bit färsk ingefära (ca 3 cm)
1 dl färsk basilika (eller motsvarande mängd frusen)
1 ägg
1/2 msk potatismjöl
1 vitlöksklyfta
salt
svartpeppar
1 påse babyspenat (ca 100 g)
1/2-1 röd chilifrukt
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
ris till servering
Knaperstek baconskivorna i en en torr panna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.
Skär fisken i bitar och lägg i en bunke.
Grovriv ingefäran och pressa ur saften med handen ner i bunken.
Grovhacka basilikabladen och tillsätt tillsammans med ägg och potatismjöl. Mixa snabbt ihop till en grov smet. Smaka av med vitlök, salt och peppar.
Forma 8-10 bollar och lägg på en vattensköljd skärbräda. Stek bollarna gyllenbruna runtom, 4-5 minuter.
Tillsätt nytt smör och lägg ner spenat och urkärnad, fint hackad chili. Fräs ytterligare 1 minut. Häll på grädden och vattnet. Låt puttra i ett par minuter.
Servera med ris, någon sallad och strö till sist över det knaperstekta baconet.
måndag 31 december 2012
Torskbollar med gräddsås och spenat
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar