Jag tycker att brieost i alla dess former är jättegott. Har tidigare blivit bjuden på brietårta, men har aldrig gjort en själv förrän nu. Enklare bjudmat är svårt att tänka sig. En brietårta fungerar både som enkelt tillbehör till bröd, till en buffé och som tillbehör till t ex soppa och bröd.
1 brietårta
grovhackade nötter, t ex valnötter
granatäpplekärnor (finns frysta för enkelhetens skull)
flytande honung
Sätt ugnen på ca 200 grader. Lägg brietårtan på en plåt och sätt in den i mitten av ugnen. Tiden avgörs av hur rinnande du vill ha osten (10-20 minuter ungefär).
Ringla flytande honung över osten och strö över nötter och granatäpplekärnor.
tisdag 16 april 2013
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 20-25 stycken 3 + 2 dl mjölk 1 dl linfrön 1,5 dl havregryn 50 g jäst 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk salt 3 msk ljus sirap 1 t...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar