Detta blev ett enkelt tillbehör till (helst) nybakat bröd. Recept ifrån matmagasinet nr 1/13. Använd helst färska räkor - det blir godast!
4 portioner
3/4 kg räkor
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
75 g smör
baguetter
4 små portionsformar
Sätt ugnen på 250°.
Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Ta bort kärnor och det vita om du inte vill att det ska bli så starkt.
Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.
Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter till smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna. Ställ in ytterligare några minuter tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar