tisdag 9 april 2013

Heta räkor

Detta blev ett enkelt tillbehör till (helst) nybakat bröd. Recept ifrån matmagasinet nr 1/13. Använd helst färska räkor - det blir godast!



4 portioner

3/4 kg räkor
1 röd chili
1-2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
75 g smör

baguetter
4 små portionsformar

Sätt ugnen på 250°.

Skala räkorna. Skiva chilin tunt och fördela den i ugnssäkra portionsformar. Ta bort kärnor och det vita om du inte vill att det ska bli så starkt.

Blanda smöret med pressad vitlök och fördela det i formarna.

Ställ in formarna mitt i ugnen några minuter till smöret smälter och börjar bubbla. Ta ut formarna. Fördela och blanda ner räkorna och persiljan i formarna. Ställ in ytterligare några minuter tills allt blir varmt. Servera genast med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg