50 g jäst
4 dl vatten
1 dl neutral olja
1/2 dl sirap
2 tsk salt
1 kapsyl ättika
ev. 1, 5 msk brödkrydda
4 dl fint rågmjöl
ca 7 dl vetemjöl special
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja, sirap, salt, ättika, ev. brödkryddor och rågmjöl. Börja arbeta ihop allt till en deg. Tillsätt vetemjöl tills degen känns lagom fast. Arbeta degen i assistent i ca 20 minuter. Låt jäsa 1 timma.
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta upp degen på mjölat bakbord och forma degen till 4 små limpor. Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Baka limporna i tills innertemperaturen är 96-97°, ca 15-25 minuter.
söndag 1 juni 2014
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar