12 digestivekex
75 g smält smör
4,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
3 gelatinblad
150 g vit choklad, hackad
1/2 dl strösocker
Smula sönder digestivekexen ordentligt, gärna i mixer. Häll över det smälta smöret och rör runt. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt i 1 timma.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Smält ner den hackade chokladen. Rör ner gelatinbladen. Häll gräddsmeten över digestivebotten. Ställ kallt.
OBS! Om du inte är helt säker på att din springform håller helt tätt, är det bra att ta folie under formen (så att inte smeten rinner ut i kylen....)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 35-40 stycken 2 dl linfrö 3 dl havregryn 5 dl kokhet vatten Detta blandas direkt i assistenten eller bunken och svälle...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar