12 digestivekex
75 g smält smör
4,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
3 gelatinblad
150 g vit choklad, hackad
1/2 dl strösocker
Smula sönder digestivekexen ordentligt, gärna i mixer. Häll över det smälta smöret och rör runt. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt i 1 timma.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Smält ner den hackade chokladen. Rör ner gelatinbladen. Häll gräddsmeten över digestivebotten. Ställ kallt.
OBS! Om du inte är helt säker på att din springform håller helt tätt, är det bra att ta folie under formen (så att inte smeten rinner ut i kylen....)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar