söndag 1 mars 2015

Pavlova med hallongrädde, sharon och daimchoklad



8-10 portioner

4 äggvitor
250 g strösocker
2 tsk maizena
knappt 1 tsk vitvinsvinäger

4 dl vispgrädde
2 dl hallon
2 sharonfrukter
ca 1 hg mjölkchoklad med daim

Vispa äggvitorna hårt i en rostfri bunke alt. glasskål. Vispa ner sockret, lite åt gången. Vispa tills marängen är riktigt hård.

Rör ner maizena och vitvinsvinäger med en rostfri sked.

Bred ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Botten ska vara ca 3 cm hög.

Grädda i 160° ca 45 minuter. Låt svalna ordentligt.

Vid servering: Vispa grädden och rör ner hallonen. Bred hallongrädden över marängbotten. Skär sharonfrukten i bitar, hacka chokladen grovt. Strö sharon och choklad över pavlovan. Servera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg