12 stycken
1,5 dl rågmjöl
2 dl vatten
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
ca 6-7 dl vetemjöl
På kvällen:
Häll rågmjölet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över mjölet och rör om. Sätt på ett lock och låt blandningen stå över natten (6-8 timmar).
På morgonen:
Lös upp jästen i ljummet vatten i en assistent. Lägg i det skållade mjölet och bland ihop ordentligt.
Tillsätt salt, olja, sirap och vetemjöl. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt den sen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 12 bitar och forma dessa till runda frallor. Lätt dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230°.
Grädda bröden i 12-15 minuter, tills de fått fin färg.
söndag 1 mars 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
ca 40 stycken 2 hg smör 2,5 dl havregryn 1 ägg 2 dl strösocker 3 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver Fyllning: 75 g smör 1 msk kakao...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar