12 stycken
1,5 dl rågmjöl
2 dl vatten
50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
ca 6-7 dl vetemjöl
På kvällen:
Häll rågmjölet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över mjölet och rör om. Sätt på ett lock och låt blandningen stå över natten (6-8 timmar).
På morgonen:
Lös upp jästen i ljummet vatten i en assistent. Lägg i det skållade mjölet och bland ihop ordentligt.
Tillsätt salt, olja, sirap och vetemjöl. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt den sen jäsa under bakduk i 45 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 12 bitar och forma dessa till runda frallor. Lätt dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230°.
Grädda bröden i 12-15 minuter, tills de fått fin färg.
söndag 1 mars 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker ti...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar