Detta var nog de mest "perfekta" ljusa muffins jag bakat någon gång, d v s de blev så saftiga som jag tycker att muffins ska vara. Det går alldeles utmärkt att byta ut de stekta äppleklyftorna mot någon annan fyllning, t ex sylt eller bär. Receptet kommer ifrån boken MUFFINS av Johan Åkerberg.
ca 10-12 muffins
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 msk smör
2 klyftade äpplen
1 tsk kanel
2 msk råsocker
vaniljvisp eller vaniljsås
Sätt ugnen på 200°.
Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Slå på 1 dl mjölk och rör smeten slät.
Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.
Hetta upp en panna med smör. Stek äppleklyftorna hastigt, smaka av med kanel och socker.
Fördela smeten i muffinsformarna och tryck i 2-3 äppleklyftor i varje muffins.
Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.
fredag 10 april 2015
Äpple- och kanelmuffins med vaniljvisp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar