fredag 10 april 2015

Pizzalimpa



2 stycken

25 g jäst
3 dl fingervarmt vatten
1 tsk salt
2 msk neutral olja
8-10 dl vetemjöl

ca 2 dl tomatsås (på burk eller egenkokt)

2 hg rökt eller kokt strimlad skinka
2-3 hg riven ost
färsk eller torkad oregano

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen löst upp sig. Rör ner salt, olja och vetemjöl (lite i taget). Knåda ordentligt i några minuter. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 1/2 - 1 cm tjock.

Bred ut ca 1 dl tomatsås på varje utkavlad degrektangel. Strö över skinka ost och oregano.

Rulla ihop degplattorna.

Lägg längderna i brödformar, ca 1,5 liter, klädda med bakplåtspapper. Tryck ihop/Dra isär rullen (om det behövs) så att den blir lika lång som formen.

Låt jäsa 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Pensla med vatten och strö över lite oregano.

Grädda limporna längst ner i ugnen i 30-35 minuter, innertemperatur 97°.  Låt svalna i formarna.

Serveras med fördel tillsammans med en soppa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg