Om man vill att det ska gå lite fortare att göra pulled pork så går det alldeles utmärkt att koka köttet. Istället för en natt i ugnen räcker det med 3-4 timmar i en kastrull.
4 hg krossade tomater
5 dl vatten
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
1 msk tomatpuré
ca 1 kg fläskkarré eller liknande kött
Lägg/häll alla ingredienser till "såsen" i en gryta. Koka upp. Lägg i köttet. Lägg på ett lock. Låt koka i minst 3 timmar.
Låt köttet svalna något och dra isär det med två gafflar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Detta är en riktigt "80-talsklassiker" som gjordes ganska så ofta hemma hos oss. Då användes alltid Unkel Bens helt vanliga ris - ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
Detta blir inte världens snyggast tårta - men en av de godare. Många som får smaka på denna säger att det är en av de godaste tårtor de ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar