4 stycken (ganska små), får plats att gräddas på en plåt
50 g jäst
1 liter kallt vatten
1 msk salt
1 tsk socker eller honung
2 dl havregryn
1 dl grovt rågmjöl
ca 2 liter vetemjöl
Lös upp jästen i vatten en stor bunke. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör runt ordentligt.
Låt jäsa i 2 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord och forma till fyra limpor - knåda ej! Lägg limporna på en plåt och låt jäsa i ca 30 minuter.
Skåra brödet och baka i 250°, 10 minuter, sänk sedan värmen till 200° och baka i ytterligare 20 minuter.
onsdag 21 oktober 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Hittade detta recept i GP:s två dagar i häromdagen och kunde inte motstå att testa. Och mycket riktigt - det var helt i min smak. Jag kommer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar