4 portioner
1/2 litet salladshuvud
stekta kycklingfilé, 2 stora
krutonger, gjorda av 3 bitar rostbröd
färskhyvlad parmesanost
Skär salladen i lagom stora bitar och fördela på 4 tallrikar. Stek kycklingfiléerna, salta och peppra under tiden. Låt kycklingen svalna något och skär sedan i bitar som läggs över salladen.
Rosta krutongerna och hyvla parmesanosten. Strö över salladen och kycklingen. Ringla över dressing.
dressing:
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1 tsk sardellcreme
1/2 dl solrosolja
1/2 dl olivolja
3 msk mjölk eller grädde
2 msk rödvinsvinäger
25 g riven parmesanost
ev. salt och peppar
Lägg äggula, vitlök och sardellcreme i en smal, hög bunke. Mixa med stavmixer. Tillsätt oljan lite åt gången samtidigt som du fortsätter mixa.
Tillsätt övriga ingredienser. Mixa. Smaka av med salt och peppar.
krutonger:
3 skivor rostbröd
lite solrosolja
lite salt
Skär brödet i tärningar och lägg i en bunke. Ringla över lite olja och salta lite. Rör runt. Häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen 225°, ca 10 minuter, högt upp i ugnen. Rör runt någon gång under tiden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar