onsdag 3 februari 2016

Kycklingburgare med avokadomos och paprikasås


4 kycklingburgare

ca 6 hg tunna kycklingfiléer, 4 st
2 msk pressad lime
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Paprikasås: 
1 liten gul lök
1,5 dl stark ajvar relish
2 msk majonnäs

Avokadomos: 
2 avokado
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Servering: 
hamburgerbröd
hackad sallad
tomat

Sätt ugnen på 175°. 

Lägg kycklingköttet i en skål, tillsätt limesaft, olja, salt och peppar. Rör runt. 

Stek kycklingfiléerna på båda sidorna, salt och peppra ev. lite. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek dem färdiga mitt i ugnen i ca 10 minuter. 

Paprikasås: 
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i kycklingpannan. Tillsätt ajvar relish och fräs under omrörning i 1 minut. Ta pannan från spisen och låt röran svalna. Tillsätt majonnäsen. 

Avokadomos: 
Skala, kärna ur och mosa avokadon grovt. Press i vitlöken och mosa samman. Smaka av med lite salt. 

Montering: 
Dela bröden och bred paprikasåsen på underdelarna. Lägg en kycklingfilé på varje, klicka på avokadomoset och toppa med lite hackad sallad och tomater. Täck med bröd. 

1 kommentar:

Populära inlägg