onsdag 3 februari 2016

Semlebullar

ca 15 semlor

2 dl mjölk
420 g vetemjöl (7 dl)
25 g jäst
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
80 g smör
1 dl strösocker

Smula jästen. Värm upp mjölken fingervarmt.

Blanda mjölken med 4 dl av vetemjölet och jästen och kör  i en assistent  eller matberedare tills fördegen gått ihop till en deg. Låt vila i 15 minuter.

Tillsätt övriga ingredienser till fördegen och kör någon minut på låg hastighet och sedan lite snabbare i ca 10 minuter.

Dela degen i 14-16 bitar. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under duk i 1,5-2 timmar.

Värm ugnen till 250°. Sätt in bullarna och sänk till 200°. Grädda i ca 8 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg