ca 15 semlor
2 dl mjölk
420 g vetemjöl (7 dl)
25 g jäst
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk kardemumma
80 g smör
1 dl strösocker
Smula jästen. Värm upp mjölken fingervarmt.
Blanda mjölken med 4 dl av vetemjölet och jästen och kör i en assistent eller matberedare tills fördegen gått ihop till en deg. Låt vila i 15 minuter.
Tillsätt övriga ingredienser till fördegen och kör någon minut på låg hastighet och sedan lite snabbare i ca 10 minuter.
Dela degen i 14-16 bitar. Forma till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till dubbel storlek under duk i 1,5-2 timmar.
Värm ugnen till 250°. Sätt in bullarna och sänk till 200°. Grädda i ca 8 minuter tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar