lördag 30 januari 2016

Laxcheesecake


10-12 bitar

75 g smör
200 g kavring 

Fyllning: 
2 gelatinblad
2 hg kallrökt lax
3 hg philadelfiaost
1 dl crème fraiche, 34%
2 schalottenlökar
2 msk hackad dill
2 msk hackad persilja
2 msk pressad citron- eller limesaft
salt, svartpeppar, strösocker


Stenbitsrom att garnera med

Botten: 
Smält smöret och  låt det svalna lite. Mixa brödet i en matberedare tills det blir smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i botten på en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ kallt. 

Fyllning: 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Hacka laxen fint och blanda med philadelfiaost, crème fraîche, finhackad lök, dill, persilja och citron- eller limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. 

Krama ur gelatinbladen och smält dem i en kopp i mikron i 10 sekunder på högsta effekt, eller i en kastrull på spisen. Blanda gelatinet med lite av fyllningen och rör om. Tillsätt gelatinblandningen till fyllningen och rör om ordentligt. 

Bred fyllningen över botten. Täck formen med plastfolie och låt stå i kylen i minst 4 timmar. Garnera med t ex stenbitsrom, citron, räkor eller kallrökt lax. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg