lördag 14 januari 2017
Smörsås med citron och vitlök
3 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk vitvinsvinäger
1 dl matlagningsvin
250 g smör
1 msk citronsaft från färsk citron
1 krm salt
1/2 krm vitpeppar
Skala och hacka schalottenlök och vitlök fint.
Blanda löken med vinäger och matlagningsvin i en kastrull och koka ihop (reducera) till ca hälften, det tar ungefär 5 minuter.
Ta fram en ny kastrull och sila över såsen (sila bort löken).
Sätt tillbaks kastrullen på medelvärme och klicka i smöret samtidigt som du rör under kraftig vispning tills du har en slät sås.
Ta kastrullen från värmen och smaka av såsen med salt, vitpeppar och citronsaft.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar