söndag 21 januari 2018

Kyckling tikka masala

ca 5-6 portioner

ca 1 kilo kycklingfilé

Marinad: 
2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
1 msk pressad citron
2 tsk koriander
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk ingefära
salt och peppar

Sås: 
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 msk socker
1 burk krossade tomater
2,5 dl vispgrädde

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en skål. Lägg över allt till marinaden och rör runt noga. Låt stå i minst 1 timma.

Stek kycklingen med marinaden i en stekpanna. Häll kycklingen i ett durkslag när den börjar bli klar så att vätskan rinner bort.

Gör såsen i stekpannan. Hacka eller pressa vitlöken och bryn den försiktigt, tillsätt alla kryddor och låt dem bli varma. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 15-20 minuter.

Servera med en ris, sallad, en klick yoghurt, lite salta nötter, tacochips eller naanbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg