ca 5-6 portioner
ca 1 kilo kycklingfilé
Marinad:
2 dl matlagningsyoghurt eller turkisk yoghurt
1 msk pressad citron
2 tsk koriander
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
1/2 tsk ingefära
salt och peppar
Sås:
1 msk smör
3 vitlöksklyftor
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk spiskummin
2 tsk paprika
1 msk socker
1 burk krossade tomater
2,5 dl vispgrädde
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en skål. Lägg över allt till marinaden och rör runt noga. Låt stå i minst 1 timma.
Stek kycklingen med marinaden i en stekpanna. Häll kycklingen i ett durkslag när den börjar bli klar så att vätskan rinner bort.
Gör såsen i stekpannan. Hacka eller pressa vitlöken och bryn den försiktigt, tillsätt alla kryddor och låt dem bli varma. Tillsätt krossade tomater och grädde och låt koka upp. Tillsätt kycklingen och låt koka i 15-20 minuter.
Servera med en ris, sallad, en klick yoghurt, lite salta nötter, tacochips eller naanbröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
8 port ca 1 kg skivad skinkschnitzel (alt. kotlett, lövbiff, fläskfilé, etc etc) Smör till stekning Salt & nymald svartpeppar 5 ...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar