fredag 16 februari 2018

Chokladcookies


ca 35 stycken

3 hg smör
2 dl strösocker
2 dl farinsocker
4 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 tsk bikarbonat
8 dl vetemjöl
2 krm salt
3 hg blandad grovhackad choklad


Smält smöret och låt det svalna.

Rör ihop strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg i en skål. Rör ordentligt tills smeten blivit riktigt krämig. Tillsätt sedan det smälta smöret. Rör ihop.

Rör ihop mjöl, salt och bikarbonat i en annan bunke. Rör sen ned mjölblandningen i smeten.

Hacka chokladen grovt. Denna gången använde jag ca 2 hg marabou fudge och havssalt, ca 50 g vit choklad och 50 g mörk choklad.

Häll ut smeten på ett bakbord och arbeta in den hackade chokladen. Dela degen i 2 delar och rulla till två rullar. Lägg på en bricka, ev inrullade i plastfolie, och ställ i kylen i ca 1 timma.

Sätt ugnen på 175°. Ta ut rullarna ur kylen och skär upp i ca 35 skivor. De ramlar lätt isär, men då får man trycka ihop dem till runda skivor igen.

Lägg kakorna på bakplåtspappersklädd plåt, 12 stycken på varje plåt, och baka i 175°, 12-13 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg