söndag 25 februari 2018

Focaccia

25 g jäst
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 dl vetemjöl special
olivolja och flingsalt till plåten och utbakning.

Rör ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg, gärna i assistent, och knåda den i ca 5 minuter.

Låt degen jäsa till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, detta tar ca 30 minuter.

Sätt igen på 220°, varmluft.

Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter till.

Sätt fingrarna i degen så att det bildas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.

Baka brödet mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills det fått fin färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg