onsdag 5 augusti 2020

Hemmagjorda "delicatobollar"

ca 30 ganska små jämfört med de köpta



8 dl havregryn
2 hg rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
4 msk avsvalnat kaffe
100 g smält mjölkchoklad

2 hg mörk choklad att doppa bollarna i 
knappt 1 dl kokos


Mixa havregrynen så att de blir smulor. 

Vispa ihop smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke och vispa till en fluffig, jämn massa. 

Vispa ner kaffe, havregryn och smält choklad. Vispa tills smeten är jämn. 

Rulla till lagom stora bollar och ställ dem på en bricka med bakplåtspapper i kylen. Om smeten är för lös kan man spritsa ut bollar eller ställa hela bunken med smet i kylen en stund innan man rullar till bollar. 

Smält den mörka chokladen när chokladbollarna är helt kalla. Doppa bollarna i chokladen, strössla över lite kokos och ställ i kylen igen. 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg