fredag 28 augusti 2020

Källarfranska - frallor


ca 20 stycken

50 g jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
3 msk raps- eller solrosolja
15-16 dl vetemjöl


Smula ner jästen i en bunke. Låt mjölken bli fingervarm och häll den över jästen. Rör om. 

Tillsätt salt, olja och lite vetemjöl i taget. Blanda till en smidig dig och knåda i några minuter. Allra lättast är det att göra i en assistent. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter. 

Dela degen i två delar och rulla ut till längder på mjölat bakbord. 

Dela varje längd i ca 10 bitar med en degskrapa. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. 

Grädda i ca 10 minuter. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg