onsdag 5 augusti 2020

Muffins med mjuk smörkräm




12 stycken

125 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver

Glasyr: 
75 g smör
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 ägg

Smält smöret. 

Blanda de torra ingredienserna till muffinsen, häll över det smälta smöret och rör runt till en slät smet. 

Blanda i äggen och rör till en seg smet. 

Fördela i 12 muffinsformar och grädda i 175 grader ca 20 minuter. 

När det gått ungefär 15 minuter tar du ut plåten och trycker till mitten på varje muffins med något runt. Det ska bli en liten grop i varje muffins där du sen ska hälla glasyren. Ställ tillbaks muffinsen i ugnen i ytterligare 5 minuter. 

Börja nu med glasyren: Smält smöret och ta kastrullen från värmen. 

Häll i florsocker och vaniljsocker. Rör om och tillsätt sist en äggula. 

Häll lite glasyr på varje muffins. Låt låt glasyren stelna något. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg