fredag 8 november 2013
Tobleroneparfait med hallonsås
Från Söta desserter nr 1/2013
175 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
Hallonsås:
3 dl frysta hallon
strösocker efter smak
Smält tobleronen i mikron eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.
Bland ner ca 1/3 av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddsmeten. Klä en 1-litersform med plastfolie och häll i smeten.
Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. Stjälp upp och skär den i skivor.
Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ner socker efter smak.
Servera parfaiten med hallonsåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 25 kakor 250 g smör 2 dl strösocker 2 msk vaniljsocker 2,5 dl farinsocker 2 ägg 1 tsk bikarbonat 7 dl mjöl 1 tsk salt rivet ...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Vilken läcker blogg - choklad och annat godis i bakverken, det gillar jag. Jag är så dålig på att baka och ska jag göra något, då ska det vara ganska enkelt och ändå bli supergott.
SvaraRaderaTack! Jag försöker så långt det går att saker ska vara enkelt att göra. Det blir inte alltid så, men ganska så mycket på denna bloggen är relativt enkelt. Tobleroneparfaiten är väldigt enkel att göra. Jag skulle uppskatta att det tar ungefär en kvart att göra den (plus tid i frysen). Den stora fördelen är ju också att man kan göra den flera dagar innan man ska ha den. Sist när jag gjorde den serverade jag varma hallon till! Det kan rekommenderas.
SvaraRadera