fredag 8 november 2013
Tobleroneparfait med hallonsås
Från Söta desserter nr 1/2013
175 g toblerone
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
Hallonsås:
3 dl frysta hallon
strösocker efter smak
Smält tobleronen i mikron eller över vattenbad. Vispa äggulor och socker pösigt.
Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.
Bland ner ca 1/3 av ägg- och gräddsmeten i den smälta chokladen och rör det slätt. Häll sedan ner chokladsmeten i resten av ägg- och gräddsmeten. Klä en 1-litersform med plastfolie och häll i smeten.
Frys i minst 4 timmar. Ta ut parfaiten och ställ den i kylen ca 30 minuter så att den mjuknar något. Stjälp upp och skär den i skivor.
Tina hallonen och mixa dem med stavmixer eller mosa dem med en slev. Passera dem genom att trycka med en slickepott genom en sil. Rör sedan ner socker efter smak.
Servera parfaiten med hallonsåsen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
När dagis hade avslutningsfest blev vi bl a bjudna på en kaka som var ungefär som denna - fantastiskt god enligt mig - och jag kunde inte l...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
Vilken läcker blogg - choklad och annat godis i bakverken, det gillar jag. Jag är så dålig på att baka och ska jag göra något, då ska det vara ganska enkelt och ändå bli supergott.
SvaraRaderaTack! Jag försöker så långt det går att saker ska vara enkelt att göra. Det blir inte alltid så, men ganska så mycket på denna bloggen är relativt enkelt. Tobleroneparfaiten är väldigt enkel att göra. Jag skulle uppskatta att det tar ungefär en kvart att göra den (plus tid i frysen). Den stora fördelen är ju också att man kan göra den flera dagar innan man ska ha den. Sist när jag gjorde den serverade jag varma hallon till! Det kan rekommenderas.
SvaraRadera