8 personer
1,5 kg fläskfilé
1 honungsmelon (eller någon annan liknande melon, dock ej vattenmelon)
1-2 paprikor
1,5 ask mascarpone
3 kalvbuljongtärningar
4,5 dl vispgrädde
3 dl creme fraiche
3 tsk sambal oelek
3 msk flytande honung
1,5 dl mango chutney
rivet skal och saft av 1 citron
smör
salt
peppar
honung
ev. riven ost
Skär fläskfilén i cm-tjocka skivor, bryn dem i lite smör och honung i en stekpanna, salta och peppra. Lägg fileérna i en ugnssäker form. Dela honungsmelonen och paprikan i småbitar som du strör över köttet.
Blanda buljong, grädde, creme fraiche, sambal oelek, 3 msk flytande honung, mango chutney och rivet skal från citronen i en kastrull. Låt allt småsjuda i en liten stund. Smaka av med salt och citronsaft. Häll röran över köttet. Strö ev. på riven ost.
Ställ in formen i ugnen och gratinera i 225 grader tills paprikan mjuknat en aning och allt är varmt.
Servera med t ex ris och sallad.
tisdag 16 december 2014
Fläskfilégratäng med melon och paprika
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar