torsdag 5 februari 2015

Ciabatta

Om man bara har surdeg hemma är det ganska så enkelt att baka dessa ciabatta. Fick inspiration att testa detta recept ifrån Hela Sverige Bakar.

10 stycken
300 g vetesurdeg
360 g vetemjöl
220 g vatten
20 g olivolja
10 g salt
10 g färsk jäst

Blanda ihop alla ingredienser till degen i en bunken (med sked). Smörj en annan bunke med lite olivolja och lägg över degen i den bunken. Låt vila 20 minuter.

Olja in bakbordet med olja. Häll upp degen på bakbordet. Vik ihop degen och lägg tillbaka den i bunken. Låt vila 20 minuter.

Häll återigen upp degen på bakbordet. Vik ihop degen och lägg den i bunken igen. Låt vila 20 minuter till.

Häll upp degen på bakbordet igen och dela den i 10 bitar (knåda inte). Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

Sätt in plåten med ciabattan i ugnen och sänk värmen till 230 grader. Baka i 10-15 minuter - tills de fått fin färg och är ca 98 grader inuti.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg