torsdag 5 februari 2015

Orientalisk kyckling

ca 5 portioner

7-8 hg kycklingfilé

Till marinaden: 
knappt 2 dl naturell yoghurt
1 tsk riven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk curry

Till såsen: 
en klick smör
1 stor hackad gul lök
1,5 tsk garam masala
2 krm malen koriander
2 krm färskriven ingefära
3 dl hönsbuljong
1,5 msk honung
1,5 msk tomatpuré
6 hg krossade tomater
2,25 dl vispgrädde
1,5 msk pressad citron

Blanda alla ingredienser till marinaden. Tärna kycklingen och lägg den i marinaden. Rör om, täck med plastfolie och ställ in i kylen i minst 2 timmar eller gärna över natten.

Smält smöret i en gryta och fräs den gula löken i 5 minuter. Tillsätt garam masala, malen koriander och ingefära. Fräs i 5 minuter till.

Tillsätt buljong, honung, tomatpuré och konserverade tomater. Rör om och låt sjuda i 15 minuter.

Tillsätt grädden och låt sjuda i ytterligare 10 minuter så att såsen tjocknar.

Täck en bakplåt med aluminiumfolie och sprid ut de marinerade kycklingbitarna. Grilla i ugnen i 8-10 minuter.

Tillsätt de grillade kycklingbitarna och citronsaften till tomatsåsen och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i ytterligare några minuter och servera sedan med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg