onsdag 20 januari 2016

Kolapaj


75 g smör
200 g Maryland cookies eller liknande kakor, jag blandade upp med några bragokex


Chokladkola: 
50 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl ljus sirap

Vit chokladkola: 
50 g smör
1,5 dl strösocker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
200 g vit choklad

Vispgrädde till servering

Smält smöret, mixa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Tryck ut i en rundform med avtagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Ställ kallt medan du gör kolan. 

Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull och låt koka till 120° (ca 10 minuter). Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll chokladkolan över pajskalet och ställ kallt. 

Börja nu med den vita chokladkolen. Möt upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till 120°. Ta kastrullen från värmen och rör ner smör och vit choklad. Rör till smeten är helt slät. Häll över chokladkolan. Ställ pajen kallt några timmar. 

Servera med vispa grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg