onsdag 20 januari 2016

Pepparkakor



En stor sats:

4 hg rumstempererat smör
550 g strösocker
3 dl ljus sirap
1,25 dl vispgrädde
1,25 dl vatten
3 tsk mald kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk mald ingefära
1/4 dl citronsaft
3 tsk bikarbonat
1,3 kg vetemjöl

smält smör till plåten


Rör det mjuka smöret i degblandare med strösocker, tillsätt sirap.

Koka upp vispgrädde och vatten tillsammans med kryddorna och blanda det med smörblandningen.

Tillsätt citronsaft.

Blanda bikarbonat med vetemjöl och tillsätt lite i taget i smörblandningen så att mjölet knådas in stegvis.

Plasta in degen och låt den vila i kylen i minst 1 dygn.

Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

Kavla ut en lagom stor bit av degen på ett mjölat bakbord. Ta ut figurer.

Lägg pepparkakorna på en plåt penslad med smält smör (eller bakplåtspapper med smält smör).

Grädda i några minuter. I min ugn tog det ca 3 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg