50 g surdegsgrund
200 g ljummet vatten
120 g grovt rågmjöl
Blanda allt i en stor bunke. Låt stå ca 10 timmar i rumstemperatur. Nu är surdegen klar att använda.
Glöm inte att ta undan 50 g att ha i kylen tills det är dags för nästa bak!
torsdag 23 mars 2017
Grundrecept rågsurdeg
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
ca 20-25 stycken 3 + 2 dl mjölk 1 dl linfrön 1,5 dl havregryn 50 g jäst 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk salt 3 msk ljus sirap 1 t...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar