fredag 17 mars 2017

Enkelt långjäst vitt bröd

10 g jäst
300 g ljummet vatten
390 g vetemjöl special
6-9 g salt

Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl. Rör till en deg.

Låt jäsa 30 minuter.

Vät händerna och drag i degens kanter och vik in mot mitten. Gör detta runt om hela degen. Detta moment upprepas 3 gånger med 30 minuters mellanrum. Låt jäsa 1 timma.

Sätt ugnen på 250° med plåten inne i ugnen. Ta fram en kökshandduk. Mjöla den och lägg degen i den. Drag ut degen till en fyrkant och vik in kanterna mot mitten. Vänd limpan så att skarven kommer nedåt. Täck sen med handduken och låt jäsa ytterligare 1 timma.

Vänd upp limpan på en skärbräda eller liknande och för sedan över limpan till plåten i ugnen. Baka tills brödets innertemperatur är 96-97° (ca 30 minuter). Sänk värmen i ugnen om brödet börjar få för mycket färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg