10 g jäst
300 g ljummet vatten
390 g vetemjöl special
6-9 g salt
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl. Rör till en deg.
Låt jäsa 30 minuter.
Vät händerna och drag i degens kanter och vik in mot mitten. Gör detta runt om hela degen. Detta moment upprepas 3 gånger med 30 minuters mellanrum. Låt jäsa 1 timma.
Sätt ugnen på 250° med plåten inne i ugnen. Ta fram en kökshandduk. Mjöla den och lägg degen i den. Drag ut degen till en fyrkant och vik in kanterna mot mitten. Vänd limpan så att skarven kommer nedåt. Täck sen med handduken och låt jäsa ytterligare 1 timma.
Vänd upp limpan på en skärbräda eller liknande och för sedan över limpan till plåten i ugnen. Baka tills brödets innertemperatur är 96-97° (ca 30 minuter). Sänk värmen i ugnen om brödet börjar få för mycket färg.
fredag 17 mars 2017
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
-
4 portioner 350 g okokt pasta 5 hg kassler 1/3 gurka 1 liten burk majs 1/2 fetaost 5 finstrimlade soltorkade tomater + 1...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar