söndag 1 oktober 2017

Grekisk grönsaksgryta

I senaste numret av Buffé var det ett recept på en grönsaksgryta i ugnen som jag fastnade för. Jag gjorde några små förändringar och det blev riktigt gott - tyckte i alla fall vi vuxna. Barnen åt, även om det inte blev en ny favorit.

1 gul lök
1 zucchini
1 aubergine
2 morötter
1 röd paprika
4 medelstora fasta potatisar
6 stora champinjoner

"tomatsås"
1 pkt finkrossade tomater (400 g)
1 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl olja (oliv eller raps)
2 dl vatten

Sätt ugnen på 225°.

Skala och klyfta löken. Skär zucchini och aubergine i cm-tjocka skivor. Skala morötter och skär i slantar. Skala potatisen och skär i cm-stora tärningar. Halvera svampen och skär paprikan i 2 cm stora bitar.

Lägg alla grönsaker i en stor långpanna.

Blanda ihop alla ingredienser till "tomatsåsen" och häll över grönsakerna. Blanda runt ordentligt.

Ställ in i ugnen i ca 35 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Rör om då och då.

Servera med bröd, tzatziki och fetaost. frö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg