Botten:
20 digestivekex
75 g smör
Lägg digestivekexen i en matberedare och mixa till smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulsmeten i en form med löstagbara kanter, ca 20 cm i diameter. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten av formen.
Citronglass:
3 ägg
1 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
2,5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 hg philadelfiaost
rivet skal och pressad saft från 1 citron
Dela äggen i vitor och gulor. Vispa vitorna till ett fast skum. Vispa gulorna till en luftig kräm med socker och vaniljpulver i en annan skål. Vispa grädden i en tredje skål. Vispa ner kondenserad mjölk och färskosten i grädden med äggulekräm, citronskal och citronsaft. Vänd försiktigt nere den vispade äggvitan.
Lemoncurd:
3 ägg
2 dl strösockr
rivet skal och saft från 2 citroner
100 g rumsvarmt smör
Blanda ägg, socker och skal + saft från citronerna i en kastrull. Värm på medelvärme och rör om tills den tjocknar och första bubblan syns. Ta kastrullen från värmen och vispa i smöret lite åt gången. Låt krämen kallna.
Montering:
Varva glass och lemoncurd i formen med kaksmulorna. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
Ta ut cheesecaken minst en timma innan servering. Garnera/Servera med vispad grädde, bär eller liknande.
lördag 26 september 2020
Citronglass med lemoncurd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
Räcker till drygt 10 personer. 6 halvmånar Hönökaka Fyllning: 3 burkar crème fraiche 1,5 dl ketchup 1 dl majonnäs (helst färsk) 1 dl...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar