lördag 5 september 2020

Pavlova

Detta är den bästa pavlova jag gjort hitintills. Enkel och god!

6-8 portioner

4 äggvitor
1/2 krm salt
2,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger


2 dl vispgrädde
1 dl lemoncurd
bär

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Vispa tills smeten är hård. Vispa sedan i majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.

Bred/klicka ut marängen på ett plåt med bakplåtspapper. Forma så att marängen är högre på kanterna och så att det blir i grop i mitten.

Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 125 grader. Grädda i ca 1,5 timma. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar tills ugnen svalnat.

Detta kan göras i god tid innan tårtan ska ätas.

Vid servering:
Vispa grädden och blanda ner lemoncurd. Bred ut i mitten av pavlovan. Garnera med bär, citronmelisse eller något annat gott.











1 kommentar:

  1. JT Casino & Hotel, Reno (NV) - MPR
    The 강원도 출장샵 Hotel Reno's newest expansion 여주 출장샵 project at the Reno-Tahoe Casino & Hotel features over 1,000 rooms and suites; 5,000 전라북도 출장샵 slot machines, 200 table 전라북도 출장안마 games, 강원도 출장샵

    SvaraRadera

Populära inlägg