söndag 6 maj 2012

Butter chickenFör ett drygt år sedan var min son med sin mormor och morfar och hälsade på kusinerna i Singapore. Han fick då smak på indisk mat med naanbröd till, vilket vi här hemma tycker är väldigt konstigt med tanke på att han inte gillar stark mat och inte gillar sås..... När vi i år åkte iväg hela familjen fick vi möjlighet att äta på den "omtalade, fantasktiska" indiska restaurangen och fick då smaka på något som vara ungefär som detta:


7 hg kycklingfilé i bitar
3 msk smör
1,7 dl finhackade tomater (ev. krossade)
1 finhackad lök
0,6 dl finmalda cashewnötter
0,6 dl finmald mandel
1-2 tsk rött chilipulver
ingefärspasta (mixa 2-4 cm ingefära fint med några droppar vatten)
vitlökspasta (mixa 2-3 vitlöksklyftor fint med några droppar vatten)
5-7 cm bit kanelstång
1/4 tsk gurkmeja
salt efter smak

Hetta upp 2 tsk smör på mellanhög temperatur och tillsätt lök och kanelstång och låt det bryna tills löken är genomskinlig.

Tillsätt gurkmeja, chili, ingefärspasta, vitlökspasta samt salt och lite vatten. Låt det dra någon minut under omrörning.

Tillsätt tomaterna och fortsätt röra under ett par minuter.

Tillsätt de malda cashewnötterna och mandlarna och lite mer vatten. Fortsätt att tillsätta vatten tills konsistensen är som en ganska så tjock sås.

När såsen börjar koka tillsätts kycklingen som kokas tills den är helt genomkokt.

Tillsätt resten av smöret.

Servera med varma naanbröd och/eller ris. Om man vill kan man gärna krydda lite extra med de flesta av kryddorna i receptet för att få rätten lite starkare om man gillar det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg