En lite syrlig pannacotta toppad med en söt chokladtryffel - det blev en riktigt god kombination. Just nu är jag väldigt förtjust i pannacotta av olika de slag och vill gärna testa nytt. Denna pannacottan blev något helt annat än förra veckans, där själva pannacottan blev söt men toppingen syrlig (mangopannacotta). Vilken som är godast är svårt att säga.
4 portioner
130 g hallon
3,3 dl grädde
2 msk strösocker
1 1/2 - 1 3/4 gelatinblad (beroende på hur tjock du vill att pannacottan ska bli)
1 vaniljstång
Tryffel:
75 g mjölkchoklad
3-4 msk grädde
20 g smör
ca 1 dl vispgrädde till garnering
Lägg gelatinbladen i blöt i några minuter.
Mixa hallonen till en slät puré.
Gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö, vaniljstång, grädde och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka försiktigt i ett par minuter. Ta upp vaniljstången. Blanda ner hallonpurén och gelatinbladen. Häll upp i portionsformar/glas och låt stå kallt i 2-3 timmar.
Tryffel:
Koka upp grädden tillsammans med smör. Hacka chokladen och smält ner den i gräddblandningen. Rör till en slät smet. Häll tryffelsmeten över pannacottan och ställ kallt i ytterligare ett par timmar.
Garnera med vispad grädde när tryffeln och pannacottan stelnat helt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar