torsdag 24 maj 2012

Jordgubbar med vit chokladkräm och kaksmulor

Nu börjar det finnas riktigt goda jordgubbar att köpa och då kan man ju inte låta bli att testa lite olika varianter av efterrätter med jordgubbar. Här på bilden ser man tyvärr inte den supergoda chokladkrämen som är under - men jag kan lova att den var god.



4 portioner (ganska så rejäla portioner tycker jag, det räcker till 6 lite mindre portioner)
2 hg vit choklad
3 dl rumstempererad gräddfil
250 g färska jordgubbar
4 småkakor (t ex daimkakor)

Hacka chokladen och smält den försiktigt i micron eller över vattenbad. Rör ihop med gräddfilen. Om det skulle skära sig kan man värma krämen lite försiktigt.

Häll upp i små formar. Låt stå kallt och stelna en stund.

Dela jordgubbarna i bitar. Lägg på jordgubbarna och smula över kakorna vid servering.

1 kommentar:

Populära inlägg