lördag 19 maj 2012

Daimkakor

Jag är inte någon mandelfantast och brukar välja bort recept med mandel och nötter i för det mesta, men eftersom det var daim i dessa kakor kunde jag inte låta bli att testa. De ser inte så fantastiskt goda ut, men de var desto godare. Skulle gissa på att dessa blir sommarens småkaka hos oss!20-25 kakor75 g sötmandel
150 g daim
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
1 krm salt
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 ägg

Hacka daimen grovt och mandeln fint. Vispa socker och smör och blanda ner övriga ingredienser, avsluta med ägget. Forma degen till en rulle som får vila kallt någon timme. Skär rullen i cm-stora skivor som läggs glest på en plåt (max 12 kakor på en normalstor plåt). Grädda kakorna i 175 grader i 12-15 minuter.

4 kommentarer:

  1. Hej! Jag har startat en grupp på Facebook för Sveriges alla Bak- & Matbloggar (http://www.facebook.com/groups/289001334523696/ ). Tanken med gruppen är att stärka gemenskapen mellan bloggare (inom mat och bak) och därmed hitta en plats där vi alla kan diskutera, hjälpa, tipsa och prata om allt annat som hör blogglivet till. Vore jättekul om även du skulle vilja vara med. Klicka på länken och begär att gå med.
    Ha en härlig dag!
    Kram, Lisa

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för inbjudan! Vad trevligt det låter. Är gärna med. Det gick dock inte att klicka på facebooklänken. Kan du skicka den igen???

    SvaraRadera

Populära inlägg