fredag 25 januari 2013

Päron- och palsternackstoast

För mig, som älskar mackor av alla de slag, blev detta en perfekt kvällsmat. Mängderna av alla "ingredienser" är mycket ungefärliga - det är bara att lägga på så mycket av allt som man vill och får plats med. Surdegsbröd är ju alltid gott, men jag tycker inte heller att det är ett måste. Man skulle kunna använda sig av något annat gott "limpebröd" - tror dock inte att det ska vara något som är alltför grovt. Receptet kommer ifrån något av tidningen BAKA:s höstnummer.  



2 mackor

2 skivor ljust surdegsbröd
1 päron
1 palsternacka
2 msk crème fraiche
1 hg blåmögelost
salt och svartpeppar
lite olivolja

Sätt ugnen på 200°. Skala och skär palsternackan i tunna stavar/skivor. Lägg stavarna i en ugnsform och ringla över olivolja. Salta och peppra. Rosta stavarna gyllenbruna, 10-20 minuter (beroende på tjocklek). Låt svalna.

Höj ugnsvärmen till 225°. Bred crème fraichen på brödskivorna. Skiva päronet tunt och fördela päronskivorna på brödet. Lägg på palsternacksstavar och strö över blåmögelosten. Lägg toasten på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 5-8 minuter, tills osten smält och allt är genomvarmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg