lördag 19 januari 2013

Ungsrostade rotfrukter med kyckling, nötter och frukt

Jag gillar mat som kan göras "allt i ett" i en långpanna! Denna variant var riktigt god, trots att jag glömde lägga på granatäpplekärnorna..... som för övrigt finns att köpa frusna - i fall man inte orkar slå ut dem själv. 



4 portioner

5 hg morötter
5 hg palsternacka
2 rödlökar
olivolja

4 kycklingfiléer
timjan
salt
peppar

1 granatäpple
8 torkade aprikoser
1 dl torkade tranbär
1 dl hackade nötter

ca 2 dl turkisk yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Skala morötter och palsternacka. Dela morötterna på längden och skär palsternackan i skivor. Skal och klyfta löken. Blanda med ca 3 msk olivolja på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 30-35 minuter.

Salta och peppra kycklingen. Bryn i olja. Stek klart i ugnen ca 10-15 minuter tillsammans med rotsakerna. Strö lite timjan över kycklingen innan den steks klart.

Kärna ur granatäpplet. Strimla aprikoserna. Strö granatäpple, torkad frukt och nötter över plåten när kycklingen stekt klart.

Servera med turkisk yoghurt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg