tisdag 19 mars 2013

Blåbärsmousse med vit chokladmousse och kardemumma

Mousse av de flesta slag, är mycket uppskattat i vårt hus. Förra helgen testade jag detta recept som jag hittade i tidningen BAKA nr 4/12.



6 portioner (lagom stora)

Blåbärsmousse:
2 gelatinblad
200 g grädde (2 dl)
15 g florsocker (2 msk)
1/2 tsk kardemumma
150 g blåbär (2 dl)

Vit chokladmousse:
100 g vit choklad
150 g vispgrädde (1,5 dl)

Till servering:
färska blåbär
riven vit choklad
eller något annat som ser trevligt ut att garnera med. För enkelhets skulle tog jag ett jordgubbsströssel jag hade hemma.


Blåbärsmousse: 
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädde och florsocker.
Mixa blåbären.
Stöt kardemumman och blanda ner den i blåbärsmixen.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i mikron eller i en kastrull.
Blanda ner gelatinet i blåbärsmixen och vänd sedan ner detta i grädden.
Fördela moussen i portionsskålar. Ställ kallt.

Vit chokladmousse: 
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden och vänd ner 1/3 i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner resten av grädden och blanda.
Fördela chokladmoussen över blåbärsmoussen i skålarna och ställ kallt.
Garnera moussen vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg