Mousse av de flesta slag, är mycket uppskattat i vårt hus. Förra helgen testade jag detta recept som jag hittade i tidningen BAKA nr 4/12.
6 portioner (lagom stora)
Blåbärsmousse:
2 gelatinblad
200 g grädde (2 dl)
15 g florsocker (2 msk)
1/2 tsk kardemumma
150 g blåbär (2 dl)
Vit chokladmousse:
100 g vit choklad
150 g vispgrädde (1,5 dl)
Till servering:
färska blåbär
riven vit choklad
eller något annat som ser trevligt ut att garnera med. För enkelhets skulle tog jag ett jordgubbsströssel jag hade hemma.
Blåbärsmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Vispa grädde och florsocker.
Mixa blåbären.
Stöt kardemumman och blanda ner den i blåbärsmixen.
Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i mikron eller i en kastrull.
Blanda ner gelatinet i blåbärsmixen och vänd sedan ner detta i grädden.
Fördela moussen i portionsskålar. Ställ kallt.
Vit chokladmousse:
Smält chokladen över vattenbad eller i mikron.
Vispa grädden och vänd ner 1/3 i den smälta chokladen.
Vänd sedan ner resten av grädden och blanda.
Fördela chokladmoussen över blåbärsmoussen i skålarna och ställ kallt.
Garnera moussen vid servering.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
ca 20-25 stycken 3 + 2 dl mjölk 1 dl linfrön 1,5 dl havregryn 50 g jäst 2 dl lätt crème fraiche 1 tsk salt 3 msk ljus sirap 1 t...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar