måndag 16 september 2013
Kardemummakaka med päron, nougat och vit choklad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl naturell yoghurt
75 g smält smör
1 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
1 stort moget päron
ca 50 g smält vit choklad
ca 50 g smält nougat
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, yoghurt, smör, kardemumma och mjöl. Blanda ihop allt snabbt med en slev.
Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Skala och riv päronet grovt på ett rivjärn. Rör ner päronraspet i smeten och häll allt i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Ringla smält choklad och nougat över kakan när den svalnat ordentligt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar