måndag 16 september 2013
Kardemummakaka med päron, nougat och vit choklad
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1,5 dl naturell yoghurt
75 g smält smör
1 tsk kardemumma
4 dl vetemjöl
1 stort moget päron
ca 50 g smält vit choklad
ca 50 g smält nougat
Sätt ugnen på 200°.
Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Tillsätt bakpulver, yoghurt, smör, kardemumma och mjöl. Blanda ihop allt snabbt med en slev.
Smöra och bröa en sockerkaksform, ca 1,5 liter.
Skala och riv päronet grovt på ett rivjärn. Rör ner päronraspet i smeten och häll allt i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter.
Ringla smält choklad och nougat över kakan när den svalnat ordentligt.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar