onsdag 11 september 2013
Maräng- och hallonmuffins
3 äggulor
1,5 dl strösocker
150 g smör
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning och garnering
hallon (1-2 hg, 3-4 hallon per muffins)
flagad mandel
Sätt ugnen på 175°. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl med bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet.
Maräng (görs under tiden som muffinsarna bakas): Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret.
Häll muffinssmeten i stora muffinsformar (gärna i muffinsplåt, med plats för 12 muffins) och grädda i 15 minuter. Ta ut dem ur ugnen.
Fördela några hallon över varje muffins och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö ev. över flagad mandel.
Grädda muffinsen mitt i ugnen i ytterligare ca 15 minuter. Garnera gärna med mer bär innan servering.
Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 4/13.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar