fredag 11 oktober 2013

Rödbetspaj

Pajen blir ganska så tunn, så den räckte bara till två personer när vi hade den som ensamrätt med sallad.



2 dl vetemjöl
75 g smör

2 normalstora rödbetor
100 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
1,5 msk honung
1/2 tsk salt
svartpeppar
riven västerbottenost på toppen

Koka rödbetorna i 20 minuter eller sätt in dem i ugnen tills de blir mjuka, 30-40 minuter. Låt svalna, skala dem och skiva dem tunt.

Gör pajskalet genom att knåda ihop smöret och mjölet till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform och ställ den kallt i minst 20 minuter. Förbaka sedan i 10 minuter, 200°.

Skär små tärningar av fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, salt och peppar.

Lägg ut rödbetsskivorna på pajbottnen. Täck med ostkrämen och toppa med västerbottenost.

Baka i 200° i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färm.

Servera med en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg