Pajen blir ganska så tunn, så den räckte bara till två personer när vi hade den som ensamrätt med sallad.
2 dl vetemjöl
75 g smör
2 normalstora rödbetor
100 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
1 ägg
1,5 msk honung
1/2 tsk salt
svartpeppar
riven västerbottenost på toppen
Koka rödbetorna i 20 minuter eller sätt in dem i ugnen tills de blir mjuka, 30-40 minuter. Låt svalna, skala dem och skiva dem tunt.
Gör pajskalet genom att knåda ihop smöret och mjölet till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform och ställ den kallt i minst 20 minuter. Förbaka sedan i 10 minuter, 200°.
Skär små tärningar av fetaosten och blanda med yoghurt, ägg, salt och peppar.
Lägg ut rödbetsskivorna på pajbottnen. Täck med ostkrämen och toppa med västerbottenost.
Baka i 200° i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färm.
Servera med en sallad.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar