fredag 30 januari 2015
Enkla limpor
4 stycken
50 g jäst
1 liter vatten
1 msk salt
2 tsk socker
2 msk olja
2 dl havregryn
2 dl fint rågmjöl
7 hg vetemjöl special
4 hg vanligt vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet i en stor bunke. Jag använder en tupperwarebunke som är drygt 10 liter stor.
Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör till en smidig deg med en stor sked. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra bitar och forma försiktigt till limpor utan att knåda degen. Lägg två limpor på varje plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30-60 minuter. (Första plåten kan jäsa 30 minuter, andra plåten 60...) Sätt ugnen på 250°.
Baka brödet i 250° 10 minuter. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 20 minuter. Om man har möjlighet att mäta innertemperaturen på brödet är det klart vid 97-98°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till. makrill salt ströbröd Sås: 1 msk smör 2 - 4 msk hackad dill 1 ...
-
God, enkel och krämig pastasallad som kan/ska göras i god tid innan man ska äta den. Passar bra till kött och kyckling. 12 personer 1 lit...
-
4 stycken 50 g jäst 1 liter vatten 1 msk salt 2 tsk socker 2 msk olja 2 dl havregryn 2 dl fint rågmjöl 7 hg vetemjöl special...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar