fredag 30 januari 2015
Enkla limpor
4 stycken
50 g jäst
1 liter vatten
1 msk salt
2 tsk socker
2 msk olja
2 dl havregryn
2 dl fint rågmjöl
7 hg vetemjöl special
4 hg vanligt vetemjöl
Rör ut jästen i vattnet i en stor bunke. Jag använder en tupperwarebunke som är drygt 10 liter stor.
Tillsätt alla övriga ingredienser. Rör till en smidig deg med en stor sked. Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i fyra bitar och forma försiktigt till limpor utan att knåda degen. Lägg två limpor på varje plåt. Låt jäsa ytterligare ca 30-60 minuter. (Första plåten kan jäsa 30 minuter, andra plåten 60...) Sätt ugnen på 250°.
Baka brödet i 250° 10 minuter. Sänk värmen till 200° och baka i ytterligare ca 20 minuter. Om man har möjlighet att mäta innertemperaturen på brödet är det klart vid 97-98°.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
4 portioner 4 hg pasta ca 4-5 hg kycklingfilé smör + olja att steka i 2 st vitlöksklyftor 1 dl vitt matlagningsvin ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i ...
-
När Sigrid i årets mästerkockarna gjorde denna efterrätt tänkte jag att den måste jag testa någon gång - det såg så gott ut!!! Både marängbo...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar